ΚΤΗΜΑ ΛΑΠΟΤΡΥΠΙ CABERNET – ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 750ml

24,00

SKU: DRK107

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αγιωργίτικο 60%
Cabernet 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Παραλαβή σταφυλιών σε κλούβες, ερυθρή οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενες μέτριες θερμοκρασίες, προετοιμασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για παλαίωση, έλεγχος, εμφιάλωση και παραμονή στη φιάλη για κάποιο διάστημα στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, λαμπερή όψη με ελαφρώς λιπαρό σώμα, βελούδινη υφή, αρώματα μούρων και ξηρών καρπών, πλούσιο σώμα και μακρά ξηρή επίγευση.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ
16-18 μήνες.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
12 μήνες περίπου.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κυνήγι μαγειρεμένο με κρεμμύδι, ψητά κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά, πιάτα με αρωματικά βουνού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΦΙΑΛΕΣ
3000

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).Το προϊόν αυτό αποστέλλεται MONO ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με κόστος αποστολής 5€. Ελέγξτε εδώ ώστε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποστολής είναι ΕΝΤΟΣ των ορίων του χάρτη και στο καλάθι πληρωμών, επιλέξτε ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ: "Εντός Αττικής".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να καλέσετε στο 210 5024819 για να σας ενημερώσουμε με ακρίβεια.