ΚΤΗΜΑ ΛΑΠΟΤΡΥΠΙ CHARDONNAY – ΑΣΥΡΤΙΚΟ 750ml

17,00

SKU: DRK108

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Chardonnay 60%
Ασύρτικο 40%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης, ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σταθεροποίηση, έλεγχος, εμφιάλωση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρυσο-πράσινο χρώμα, έντονης διαύγειας, λαμπερής όψης, έντονα αρώματα φρούτων που ξαφνιάζουν (ροδάκινο, αχλάδι, κίτρο), ισορροπημένη οξύτητα, γεμάτο φρεσκάδα, πλούσιο στρογγυλό σώμα ελαφρώς λιπαρό, με μακρά ξηρά επίγευση φρούτων.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
«Λευκά» πιάτα έντονης προσωπικότητας, γεμιστό κοτόπουλο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί, μεγάλα ψητά ψάρια σχάρας (όπως η συναγρίδα), κίτρινα τυριά έντονης γεύσης, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκα φρούτα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΦΙΑΛΕΣ
3500

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10-12 °C).Το προϊόν αυτό αποστέλλεται MONO ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με κόστος αποστολής 5€. Ελέγξτε εδώ ώστε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποστολής είναι ΕΝΤΟΣ των ορίων του χάρτη και στο καλάθι πληρωμών, επιλέξτε ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ: "Εντός Αττικής".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να καλέσετε στο 210 5024819 για να σας ενημερώσουμε με ακρίβεια.