ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ MERLOT ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ 750ml

15,00

SKU: DRK104

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Merlot 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίσης και μεταγγίζονται σε καινούργια δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνουν για παλαίωση τουλάχιστον 24 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας, λαμπερό, μέτριας αρωματικής έντασης αποξηραμένων φρούτων και καρυδιού, ικανοποιητικά λιπαρό, απαλής και ισορροπημένης οξύτητας, στόμα πλούσιο ογκώδες, με στοιχεία αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών (φιστίκι, καρύδι), με μακρά επίγευση ξηρών μούρων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
18-24 μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
10 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά κόκκινα κρέατα, τυριά μέτριας έντασης, σολωμό, πιάτα με μανιτάρια και χορταρικά, όστρακα με μπέικον ή prosciutto, αλλαντικά, αρνάκι σκεπαστό στη γάστρα, κυνήγι.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).Το προϊόν αυτό αποστέλλεται MONO ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με κόστος αποστολής 5€. Ελέγξτε εδώ ώστε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποστολής είναι ΕΝΤΟΣ των ορίων του χάρτη και στο καλάθι πληρωμών, επιλέξτε ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ: "Εντός Αττικής".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να καλέσετε στο 210 5024819 για να σας ενημερώσουμε με ακρίβεια.