ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ CABERNET SAUVIGNON ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ 750ml

15,00

SKU: DRK102

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet Sauvignon 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης και μεταγγίζονται σε καινούργια δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνουν για παλαίωση 16-18 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας, ευχάριστης αρωματικής έντασης αποξηραμένων καρπών και φυστικιού, ικανοποιητικά λιπαρό, ταννικής και ισορροπημένης οξύτητας, στόμα πλούσιο, ξηρό, με μακρά επίγευση ξηρών βατόμουρων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
Περίπου 16 μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
Περίπου 10 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κόκκινα κρέατα, κυνήγι μαγειρεμένο με λαχανικά, κίτρινα τυριά ελαφρώς καπνιστά, τυριά μέτριας ωρίμανσης πιάτα με αλλαντικά, αρνάκι χωριάτικο με κασέρι.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).Το προϊόν αυτό αποστέλλεται MONO ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με κόστος αποστολής 5€. Ελέγξτε εδώ ώστε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποστολής είναι ΕΝΤΟΣ των ορίων του χάρτη και στο καλάθι πληρωμών, επιλέξτε ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ: "Εντός Αττικής".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να καλέσετε στο 210 5024819 για να σας ενημερώσουμε με ακρίβεια.